Sietse Remmers

Biography


Sietse Remmers (°Utrecht, 1989) behaalde in 2020 met grote onderscheiding haar Master of Drama aan LUCA School of Arts te Leuven. Na het behalen van haar propedeuse in theater-, film en televisiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht, behaalde ze haar Bachelor of Music aan het Conservatorium Haarlem, met muziektheater als afstudeerrichting, en haar Bachelor of Drama in Leuven. Ook volgde ze workshops bij o.a. Troubleyn Teaching Group en Theater Zuidpool.

In Nederland speelde Sietse onder meer in Flikken Maastricht, Hema de Musical (regie: Geert Lageveen) en Kom hier dat ik u kus (regie: Mirjam Koen).
In Vlaanderen werkte ze mee bij Het Nieuwstedelijk aan De Jaren en Het verhaal van het onbekende eiland. Met ARSENAAL/LAZARUS tourde ze met Rompslomp en nam ze deel aan De Orde van de Dag.

In 2019 debuteerde Sietse als professioneel theatermaker en schrijver met haar voorstelling De Weduwe. De volgende voorstelling van haar hand, de ai van Ajax – een Griekse tragedie met hits van Dolly Parton, was standaard uitverkocht op het Amsterdam Fringe Festival, geprogrammeerd voor het festival FAKtheater van 30CC Leuven, werd getipt door De Volkskrant en kreeg lovende reacties van publiek en jury.
Ze studeerde af met haar artistieke masterproef PAN, welke met veel lof van haar (destijds toekomstige) collega's uit de theatersector, en het publiek werd ontvangen.
Momenteel werkt Sietse aan haar eerste, professionele avondvullende voorstelling: Het Temmen van de Feeks - een bewerking met bijdragen van Shakespeare, Hoeyberghs, Trump, Johnson, Baudet, Remmers e.v.a., welke in het najaar van 2020 in première zal gaan.

Naast haar werk als uitvoerend en makend performer, werkt Sietse als dramaturge voor verschillende jonge makers.

About Me

Ik ben Sietse Remmers; theatermaker, schrijver, actrice en dramaturg.
Ik heb een bijzonder grote liefde voor teksttheater, in het bijzonder nieuw repertoire en bewerkingen van repertoire in de context van de 21ste eeuw

Info

Profession
FREELANCER
Created on
1/11/2020

Texts (2)

Author: Sietse Remmers

eBooks 2
Profession FREELANCER
Created on 1/11/2020